ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Μ.ΤΡΙΤΗΣ 30-04-2024 ΣΤΟΝ ΑΙΜΠΕΛΩΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Μ.ΤΡΙΤΗΣ 30-04-2024 ΣΤΟΝ ΑΙΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ “Η ΕΛΠΙΔΑ” ΣΕ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ 

Όπως κάνει χρόνια τώρα έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί σε Συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας 

την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 από τις 8:30 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα και φέτος, την καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία του για το Πάσχα.

Η αιμοδοσία γίνεται, όπως πάντα σε συνεργασία με την Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, η οποία και είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο, την ταυτοποίηση, την ασφάλεια και τη διαχείριση του αίματος.

Για την καλύτερη επιτυχία και αυτής της αιμοδοσίας, που γίνεται ειδικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρούνται στα Νοσοκομεία μας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», μαζί με ομάδα Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού του Τοπικού Παραρτήματος Λάρισας, θα είναι εκεί για να βοηθήσουν στην ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της αιμοδοσίας και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους αιμοδότες, αλλά και στους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες του Γ.Ν. Λάρισας, που θα πραγματοποιούν την αιμοληψία. 

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» καλεί και πάλι τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να προσέλθουν στην αιμοδοσία έτοιμοι και πρόθυμοι: 

 Να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια μονάδα από το αίμα τους.

 Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που κινδυνεύει.

 Να κάνουν την καλύτερη Πράξη Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας τώρα το Πάσχα.

 Να γίνουν και όσοι δεν είναι ακόμη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, κρίνουμε αναγκαίο να τονίσουμε, ότι για να δώσει κάποιος αίμα πρέπει:

 Να είναι και να αισθάνεται απόλυτα υγιής. 

 Να έχει καλό αιματοκρίτη και κανονική πίεση. 

 Να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά το προηγούμενο βράδυ. 

 Να έχει κοιμηθεί καλά τη περασμένη νύχτα. 

 Να έχει πάρει ένα ελαφρύ πρωινό, πριν πάει να δώσει αίμα. 

 Να μην έχει πάρει φάρμακα τις προηγούμενες μέρες.

 Να συμπληρώσει με ειλικρίνεια τα στοιχεία στο ενημερωτικό έντυπο, που δίνεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη. 

Όλα αυτά επιβάλλεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από τους υποψήφιους Εθελοντές Αιμοδότες, που πρέπει να γνωρίζουν ότι δίνουν αίμα για να σώσουν και όχι για να βλάψουν κάποιον άρρωστο συνάνθρωπό μας και, φυσικά, χωρίς να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών στην αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» την Μ. Τρίτη, 30-4-2024  για το Πάσχα θεωρείται περισσότερο από αναγκαία.

Τέλος, επισημαίνουμε, ότι όλοι οι εθελοντές θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ο οποίος απαραίτητα  θα πρέπει να  αναγράφεται στο ιατρικό ιστορικό του αιμοδότη.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!! 

Το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΑΜΠΕΛΩΝΑ <<Η ΕΛΠΙΔΑ>>.

Image
Image